Nu vet jag skillnaden mellan empati och sympati.

Häromdagen blev jag ett snäpp klokare. Jag lärde mig nämligen skillnaden mellan empati och sympati. Det var när jag läste den väldigt intressanta boken Konsten att vara snäll av Stefan Einhorn som jag lärde mig skilja på de två ibland oskiljbara, kan tyckas, begreppen.

Empati är att kunna leva sig in i andras världar, att kunna leva sig in i hur andra känner, tänker och hur de har det. Att kunna känna sig in i någon.

Sympati är när man använder denna förmåga till ett gott syfte. Då känner man med någon. Man vill använda sin empati för att göra gott för den andre.

PS. Konsten att vara snäll rekommenderar jag alla att läsa! En väldigt lärorik bok för alla åldrar.


Blåbär: Blunkar till allt

Haha, där vitsade jag till det lite! ;))

Blåbär är verkligen underskattat. Alla fall de som man själv plockar i naturen. De är inte bara goda, de är inte bara rikliga med järn och andra viktiga ämnen; med egenplockade blåbär kan man göra i princip allt (men glöm inte att skölja dem innan! Just nu sprids den fruktade bandmasken bland naturens bär :O );

* Baka blåbärspaj
* Göra blåbärsglass (ska berätta om hur man gör det sedan när jag själv testat! ;))
* Göra blåbärssmoothie
* Äta till glass
* Lägga på tårta
* Äta med grädde
* Bara äta som de är.

Så, här har ni en lista med lite som man kan göra med blåbär! Om ni inte har något annat för er i sommar, så gå ut och plocka! Skogen är blull av blåbär (hihi! Gud vad rolig jag är).Jag vill vara med i Glee Club!

För ett tag sedan började jag titta på Glee. Jag hade hört så mycket bra om det; alla snackade om hur bra det var och jag började känna mer och mer att jag borde ge det en chans (som den tv-serienörd jag är..!). Så till slut satte jag mig ner framför datorn och streamade det första avsnittet. Och allt positivt jag hört om serien stämde! Redan från första avsnittet var jag fast. Alla bra låtar de gör covers på, de fantastiska rösterna... Och ja, handlingen är underbar också. Den är spännande hela tiden, hur underhållande som helst. Nu under sommarlovet de dagar jag inte haft lika mycket att göra har jag tittat på det 24/7.

Jag får nästan ångest för att jag själv inte är med i Glee Club, haha. För er som inte har sett Glee än, gör det! Ni kommer verkligen inte att ångra er.


RSS 2.0